Ellopta, majd eladta a búzát

2014. 10. 07., k - 13:07
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Több mint 100 tonna terményt tulajdonított el a gyanúsított egy nagyigmándi tárolóból.

Többször tulajdonított el a gyanú szerint nagy mennyiségű búzát munkáltatójától T. József 2013-ban. Az 51 éves férfi raktárvezetőként dolgozott egy nagyigmándi cégnél, ahonnan a köbölési eljárás során vett el a terményből saját részére. A gyanúsított azt hitte, nem fog feltűnni a 136 tonna hiány, de az év végi leltár elvégzésekor a cég vezetői felfedezték a lopást és értesítették a rendőrséget. A komáromi nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. T. Józsefet 2014. június 12-én hallgatták ki gyanúsítottként. Elismerte a bűncselekmény elkövetését. A férfi elmondta a nyomozóknak, hogy az eltulajdonított búzát eladta. Öt nappal később a komáromi nyomozók elfogták az 53 éves N. Tibort is, aki megvette a lopott búzát T. Józseftől. A Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya T. József ellen lopás bűntett, N. Tibor ellen pedig orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet 2014. október 6-án vádemelési javaslattal küldött meg a Komáromi Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mindent vitt, amit a raktárban talált

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit, aki többek között kézi szerszámgépeket és szerszámokat vitt el egy építési területről Szegeden. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvennégy határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harminckilenc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, öt személyt pedig elfogtak, akiket előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak.