Előzetes letartóztatásba került Sz. László

2017. 03. 28., k - 11:40
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 38 éves férfit emberölés kísérletével gyanúsítják a Pest megyei nyomozók.

Emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya Sz. László 38 éves albertirsai lakos ellen.

 

A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított 2017. március 20-án 22 óra körül a váci vasútállomás peronján várakozó sértettekkel veszekedni kezdett, majd a ruházatukat égésgyorsítóval lelocsolta. A folyadékból a földre is öntött, amit egy égő cigarettacsikkel próbált meggyújtani. Ezt az időközben a peronra érkező vasúti biztonsági őr oltotta el.

Sz. László a cselekmény elkövetése közben folyamatosan szidalmazta a sértetteket és a ruházatából egy kést vett elő, azzal nyomatékosította a fenyegetését.

Ezt követően a helyszínről távozott, de közben egy másik, szintén a peronon várakozó férfit is megfenyegetett a nála lévő késsel.

Az eset kapcsán 2017. március 20-án közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az akkor rendelkezésre álló adatok és a sértettek közreműködésének hiányában a körülmények tisztázása nem volt lehetséges, és nem álltak fent a rendőrségre előállított férfi őrizetbe vételének törvényes feltételei, ezért a nyomozók őt szabadon bocsátották.

A sértettek felkutatását és kihallgatását követően a nyomozást a rendőrség emberölés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatta tovább.  A bűncselekmény elkövetése kapcsán azonban a gyanúsított kihallgatása nem volt lehetséges és mivel a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Pest megyei nyomozók elrendelték a körözését.

A rendőrök a 38 éves férfit 2017. március 25-én a késő esti órákban – állampolgári bejelentés alapján – fogták el Erdőkertesen.  Előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság 2017. március 28-án elrendelte az előzetes letartóztatását. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű véget ért az édesszájú betörő sorsa

Az alsószentmártoni férfinek többrendbeli lopás miatt kell felelnie. Az egyik ház hűtőjéből még a születésnapi tortát is ellopta, ráadásul elfogásakor is lopott sütemény volt nála.

 

Biztonsági őrre támadt egy család Kecskeméten

A helyes maszkhasználatra hívta fel egy nő és két gyermeke figyelmét a biztonsági őr, ezért bántalmazták. Az asszonynak kiskorú veszélyeztetetése és könnyű testi sértés, két gyermekének pedig csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 44 éves ukrán sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.