Előzetesbe került a gázoló

2016. 09. 29., cs - 18:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 23 éves férfi Dabason gázolt el egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya B. Gábor 23 éves dabasi lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2016. szeptember 26-án 21 óra 27 perckor közlekedett személyautóval Dabason lakott területén belül. Amikor a Vasút utca 20. szám előtti útszakaszhoz ért elgázolta az ott kerékpárral közlekedő férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. B. Gábor a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott.

 

A rendőrök egy dabasi utcán találták meg a 23 éves férfi által vezetett autót. A beszerzett adatok alapján a gyanúsítottat a baleset okozása után egy órával, dabasi otthonában fogták el.

 

Előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság 2016. szeptember 29-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.