Eltört a keze miközben a másikat bántalmazta

2017. 05. 26., p - 05:42
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök az ausztrál férfit halált okozó testi sértéssel gyanúsítják, az ügyet és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészségnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatott eljárást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves ausztrál fiatalember ellen. 

A nyomozás adatai szerint H. Johnathan 2016. március 25-én hajnalban egy VII. kerületi Hostelben szólalkozott össze egy 46 éves új-zélandi férfival. A vitatkozás tettlegességig fajult. A megalapozott gyanú szerint az ausztrál fiatalember ököllel többször megütötte az újzélandit. A bántalmazást akkor is folytatta, amikor a másik már a földre került. A férfi olyan erővel ütötte vitapartnerét, hogy a saját keze is eltört.

Az újzélandi férfi halálát másnap délután a Hostel egyik alkalmazottja jelentette be a rendőrségre. 

A két külföldi nem ismerte egymást, az ausztrál munkát vállani jött, az új-zélandi pedig turistaként volt Magyarországon. 

A feltételezett elkövetőt a rendőrök egy budapesti kórházban fogták el, ahova a törött keze miatt ment be. A 27 éves férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.