Emberölési kísérlet

2015. 05. 25., h - 08:38
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki egy családi konfliktus miatt élettársa unokatestvérét több alkalommal késsel megsebesítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya nyomozást folytatott R. József 45 éves budapesti lakos ellen emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A gyanú szerint a férfi 2014. szeptember 8-án a Budapest IX., Haller utcában életveszélyesen megsebesítette élettársa unokabátyját. A sértett az unokatestvérét és nagynénjét több alkalommal megfenyegette. R. József megelégelte, hogy élettársa és anyósa állandó fenyegetettségben él, ezért egy kést magához véve megkereste őt. Amikor az utcán meglátta a sértettet, háromszor megszúrta, majd a menekülő sérültet futva követte. A ferencvárosi járőrök a helyszínen elfogták a férfit, aki gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya az emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást befejezte, az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.