Fegyverarzenál a társasházban - Képekkel

2014. 08. 02., szo - 09:36
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Több fegyvert találtak a rendőrök annál a férfinál, akinek a tárolója kigyulladt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszély okozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Cs. Zoltán 74 éves budapesti lakos ellen.

A BRFK-ra 2014. augusztus 1-jén 12 óra 15 perc körüli időben érkezett a bejelentés, miszerint Budapest III., Szilke utca egyik társasházából füst áramlik ki. A rendőrök biztosították a helyszínt, amíg a tűzoltók megfékezték a lángokat. Az épületből közel 40 főt kellett kitelepíteni az oltás idejére. Ezt követően a lakók visszamehettek otthonaikba.

A kigyulladt tároló ellenőrzése során a rendőrök dobtáras és állványos géppisztolyokat, forgótársas pisztolyt, valamint kézigránátokat találtak, ezért a lakókat ismét kitelepítették. Az intézkedéskor további maroklőfegyvereket, puskákat, pisztolyokat, lőszereket, taposóaknát foglaltak le a nyomozók. Az elsődleges szakértői vélemények alapján a fegyverek egy része nem volt hatástalanítva. Vizsgálatuk jelenleg is folyamatban van.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tétlenkedtek

Lángoló épületről kaptak riasztást a Ráckevei Rendőrkapitányság járőrei, akik pillanatok alatt a helyszínre értek és a házból kihoztak egy gázpalackot, miután egy már felrobbant, és kirepült a szomszédos mezőre.