Fegyverrel akarta közösülésre kényszeríteni

2014. 10. 13., h - 12:59
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dabasi rendőrök elfogták azt a 64 éves férfit, aki fegyverrel vagy annak utánzatával akart szexuális cselekményre kényszeríteni egy nőt Dabason.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított szexuális erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. András 64 éves bugyi lakos ellen.  

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. október 12-én 10 óra körüli időben kitalált indokkal csalta egy dabasi tanyára nő ismerősét, akinek a lakóházban egyértelműen a tudomására hozta, hogy közösülni szeretne vele. A nő ezt megtagadta, ezért L. András elővett egy fegyvert vagy annak utánzatát és azzal fenyegetőzött, hogy lábon lövi, ha kérésének nem tesz eleget. A nő megpróbált elmenekülni az ingatlanból, azonban a gyanúsított ezt megakadályozta és dulakodni kezdtek. A sértett ki tudta magát szabadítani és kifutott a házból. Mikor kiért az udvarra, akkor a 64 éves férfi a sértett irányába leadott egy lövést. Személyi sérülés nem történt, a nő a közeli erdőben elbújt és értesítette a rendőrséget.

A bejelentést követően - rövid időn belül - a dabasi rendőrök L. Andrást otthonában elfogták és előállítottak, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök a gyanúsítottnál tartott házkutatás során két fegyvert vagy annak utánzatát találták meg, melyeket lefoglaltak.

A férfi ellen a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – szakértők bevonásával a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A szekszárdi járőrök egy ájult, idős férfi segítségére siettek a buszpályaudvaron.

 

Pénzt lopott, elfogták

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a rédicsi határátkelőhelynél igazoltatták a lopással gyanúsított 56 éves szlovén férfit.

 

Bombával fenyegetőzött

Még a helyszínen elfogták a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs járőrei a férfit.

 

Őrizetben a felsőzsolcai dílerek

A rendőrök Felsőzsolcán fogták el azt a férfit és fiát, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szereztek meg és adtak tovább, főként helyi lakosoknak.

 

Őrizetben a tolvaj

A kerekegyházi körzeti megbízottak elfogtak egy helyi férfit, aki a gyanú szerint rövid időn belül többször visszament a szomszéd település egyik autószerelő műhelyébe lopni.

 

Gázolajlopásra szakosodott

A tatabányai nyomozók 12 rendbeli lopással gyanúsították meg azt az 58 éves helyi lakost, akivel szemben befejezték a vizsgálatot.