Felgyújtotta a házat - videóval

2014. 11. 11., k - 15:52
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy mátraverebélyi férfi megöléssel fenyegette meg rokonait, majd meggyújtotta ruháit.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 37 éves mátraverebélyi férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. november 9-én 9 óra körüli időben az édesanyja tulajdonát képező lakóházban - ahol mozgáskorlátozott édesanyjával, és két testvérével lakott - a saját ruháit összegyűjtötte és meggyújtotta; közben az ott tartózkodó családtagjait azzal fenyegette meg, hogy megöli őket. A cselekmény következtében ház lakhatatlanná vált, személyi sérülés nem történt, a szándékosan okozott tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották.


A rendőrök a férfit, előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Balassagyarmati Járásbíróság 2014. november 11-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A hatóság szakértők bevonásával vizsgálja a közveszély okozás gyanúját is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.