Folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó után

2016. 10. 06., cs - 16:23
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy percig sem érezheti magát biztonságban az elkövető. A nyomozati cselekmények és a rendőri jelenlét során több más bűnöző is rendőrkézre került.

A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség folyamatosan gyűjti és értékeli az adatokat a 2016. szeptember 24-én a Budapest, VI. Teréz körúton történt robbantással kapcsolatban, az intenzív munka pedig az általános közbiztonsági helyzetre is kihat.

A robbantás napja óta 2016. október 5-én 24.00 óráig a rendőrség összesen 1874 személyt fogott el, közülük 492 főt érvényben lévő körözés alapján. 1045 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

A hatóságokat a lakosság is segíti; eddig 591 bejelentés érkezett és 34 felvételt töltöttek fel a felderítő munka támogatására a Belügyminisztérium által létrehozott internetes oldalra.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.