Forint helyett fehérorosz rubelt kapott

2017. 02. 15., sze - 07:03
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy bolgár férfi leszólított egy svájci nőt és a hivatalos árfolyamnál jóval kedvezőbb áron ajánlott neki valutaváltást.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves nő 2016. december 31-én 11 óra 25 perc körül odalépett egy Budapest V., Kecskeméti utcai pénzváltó automatához, amikor az 51 éves, bolgár férfi megszólította őt és kedvező áron kínált számára forintot. A váltás során azonban a magyar bankjegyek közé fehérorosz rubelt is kevert, ezzel becsapva a nőt. Mielőtt a sértett ezt észrevette volna, elfutott a helyszínről.

A rendőrök a lefoglalt kamerafelvételek elemzése során beazonosították a férfit, akit a belvárosi nyomozók a Zseblopási Alosztály munkatársaival együttműködve 2017. február 13-án felismertek és elfogtak egy Budapest VIII., Blaha Lujza téri buszmegállóban. A férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai szerint a bolgár férfi még 2016 novemberében hasonló bűncselekményt követett el egy kispesti bevásárlóközpont valutaváltója előtt is.

Vele szemben a csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal kezdeményezik a férfi gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.