Halálos baleset egy nagyhegyesi telephelyen

2016. 11. 16., sze - 13:02
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint V. János 2016. január 19-én 11 óra 5 perc körül egy nagyhegyesi telephelyen, egy emelőgéppel - rakodási munkálatok során - végzett tolatás közben elütötte az ott dolgozó 62 éves férfit. A sértett a baleset következtében olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követő napon életét vesztette.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a 64 éves férfi az általa vezetett géphez szükséges kezelői végzettséggel nem rendelkezett, valamint a gép működtetése során nem győződött meg arról, hogy annak hatósugarában és holtterében más személy tartózkodik-e. Az ügyben kirendelt igazságügyi munkavédelmi szakértő megállapította, hogy a rakodási munkálatok során a gyanúsított a munkavédelmi szabályokat figyelmen kívül hagyta és a baleset megelőzése érdekében szükséges intézkedéseket nem tette meg. 

A rendőrség a balmazújvárosi férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.