Hazahozták a hat éve Thaiföldön bujkáló férfit

2014. 08. 06., sze - 11:02
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség, valamint a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai 2014. augusztus 5-én Thaiföldről Magyarországra hozták R. Antalt.

Mint arról korábban beszámoltunk, intenzív nemzetközi rendőri együttműködést követően 2014. július 21-én a Thaiföldi Pran Buri tartományban fogta el a thai rendőrség R. Antalt, aki ellen több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a magyar hatóságok.

A körözött személy felkutatására irányuló eljárást a KR Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztály nyomozói végezték, akik a beszerzett információkat rendszeresen továbbították a thai rendőri szervek felé. A közelmúltban sikerült olyan részletességű adatokat beszerezniük, amelyek alapján lehetségessé vált a körözött személy tartózkodási helyének pontos megállapítása.

R. Antal elfogásakor hamis személyi adatokkal akarta igazolni magát, azonban a thai nyomozók a részükre korábban megküldött információk alapján kétséget kizáróan meg tudták állapítani nevezett valódi személyazonosságát.

R. Antal az elfogatóparancs alapjául szolgáló bűncselekményt 2005-ben követte el, amikor egy ellenérdekelt törökszentmiklósi család összegyűlt tagjaira kézigránátot dobott. A robbanás folytán egy ember életét vesztette, többen pedig életveszélyes sérüléseket szenvedtek. R. Antal 2008 óta volt szökésben, távollétében a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

 A férfit a számára kijelölt büntetés-végrejatási intézetbe szállították, ahol megkezdte börtönbüntetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.