Helyi uzsora - videóval

2014. 09. 10., sze - 13:51
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy domaházi férfit azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy a település több lakosával is aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötött készpénz és árucikkek hitelezésére, amelyek a sértetteket súlyos nélkülözésnek tette ki.

Ózdi Rendőrkapitányság uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást M. Tamás 39 éves domaházi férfival szemben. A gyanúsítottat az ózdi nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársainak támogatásával fogták el 2014. szeptember 3-án.

 

A büntetőeljárás adatai szerint a gyanúsított elfogásáig több helyi lakosnak pénzt adott kölcsön, úgynevezett „kamatos kamatra”, továbbá élelmiszereket - többnyire házilag feldolgozott sertéshúst adott el irreálisan magas vételárért. Az előnytelen megállapodások miatt nélkülözésnek kitett sértetteket a 39 éves férfi esetleges késlekedés vagy nem fizetés esetén veréssel fenyegette meg.

 

A rendőrség a gyanúsítottnál tartott házkutatás során több tárgyi bizonyítékot is lefoglalt.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az üzletszerűen elkövetett uzsora- bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban a terheltet bűnügyi őrizetbe vette és az Ózdi Járási Ügyészségen előterjesztéssel élt előzetes letartóztatása érdekében, amit az eljáró nyomozási bíró 2014. szeptember 6-án elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.