Hét betörés és egy lopott autó - videóval

2015. 02. 20., p - 15:37
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A csoport harmadik tagja is rendőrkézre került.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 30. és 2014. december 31. között Kunadacs belterületén hét különböző ingatlanba törtek be ismeretlen személyek. Az épületekből többek között füstölt húsipari termékeket, személygépkocsihoz tartozó nyári gumigarnitúrát, benzint és láncfűrészt loptak el.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a lopásokat feltehetően egy három főből álló csoport követte el, akik a gyanú szerint 2015. január 6-án Kunszentmiklós belterületén egy BMW típusú személygépkocsit is elloptak. A nyomozás alkalmával az is kiderült, hogy a csoportból az egyik férfit korábban pénzbírság megfizetésére kötelezték, amit nem fizetett ki, ezért azt letöltendő börtönbüntetésre váltották át. A másik személy korábbi lopások elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes büntetés-végrehajtási intézetben jogerős szabadságvesztését tölti. 


A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói egy akció során 2015. február 19-én 6 óra 30 perckor Turán elfogták a betörések elkövetésével megalapozottan gyanúsítható harmadik férfit, B. L. 35 éves román állampolgárt. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmények elkövetését elismerte. Az eljárás során kiderült, hogy az ellopott autót eladták a férfiak, amit a kunszentmiklósi rendőrök a vásárlótól lefoglaltak. A rendőrök kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatását, amit a Kecskeméti Járásbíróság 2015. február 20-án elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.