Hét gyanúsított és 3,5 kilogramm új pszichoaktív anyag

2017. 03. 10., p - 05:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói közel 3,5 kilogramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le egy vendéglátóhelyen, miután elfogtak hét férfit, akik országszerte – Budapesten, Makón, Kiskunhalason és Turán – kereskedtek a szerrel.

A nyomozás adatai szerint egy ferencvárosi vendéglátóhelyen a 37 éves budapesti M. Sándor és üzlettársa, a 30 éves budapesti G. István rendszeresen új pszichoaktív anyagot árult. A terjesztők 2017. március 8-án délután Makóról, Kiskunhalasról és Turáról érkeztek a vendéglátóhelyre, hogy drogot vásároljanak a két férfitól.

Először a 49 éves K. Béla és a 26 éves B. Béla érkezett a sörözőhöz, majd a megvásárolt anyaggal visszamentek az autójukhoz, ahol a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói a Szegedi Rendőrkapitányság támogató közreműködésének segítségével elfogták őket. A rendőrök az egyik makói férfi ruházatának átvizsgálásakor 201,46 gramm új pszichoaktív anyagot találtak.

Ezután a 31 éves K. Csaba és a 29 éves K. Csaba – szintén kábítószer-vásárlás céljából – megjelent a ferencvárosi sörözőben, majd miután visszamentek az autójukhoz, őket is elfogták a nyomozók. Az egyik kiskunhalasi férfitól 491,79 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

Ezt követően a rendőrök éppen akkor mentek be a vendéglátóhelyre, amikor a 29 éves turai B. Márió is új pszichoaktív anyagot akart vásárolni. Az intézkedés megkezdésekor M. Sándor és B. Márió a kristályos anyagot megpróbálták eltüntetni úgy, hogy a lefolyóba öntik, de a nyomozók megakadályozták. A rendőrök a helyiségben több mint 2,5 kilogramm új pszichoaktív anyagot, egy digitális mérleget, valamint a kereskedőknél közel hatmillió forint készpénzt és valutát találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer bűnözés elleni nyomozói a hét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd B. Márió kivételével őrizetbe vették őket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam