Idős nőket rabolt ki – videóval

2017. 05. 31., sze - 20:23
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi egy nap alatt két nőt vert meg és rabolt ki Ferencvárosban illetve Pesterzsébeten.

Budapest IX., kerületi Gát utcából 2017. május 30-án 8 óra 30 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy helyi társasház lépcsőházában földön fekvő, sérült, magatehetetlen nőt találtak a lakók.

A rövid időn belül a helyszínen megjelent rendőrök megállapították, hogy – nem sokkal a bejelentés előtt  -  egy férfi akart bejutni a lépcsőházba.  Amint az idős hölgy belülről kinyitotta a kaput a férfi azonnal leütötte. A nő ettől összeesett és súlyosan megsérült. A férfi kihasználta, hogy az idős sértett nem tudott felállni, kirángatta a kezéből a táskáját, amit még ott a sértett felett átnézett, majd a pólója alá rejtve nyugodtan kiment a házból.

A támadás következtében az idős hölgy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a budapesti G. Tamást, akit a  BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai aznap 17 óra 30 perckor a ferencvárosi otthonának padlásán elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra.

A nyomozók kiderítették, hogy G. Tamás gyanúsítható azzal is, hogy 2017. május 30-án 13 óra körül egy pesterzsébeti buszmegállóban szintén megtámadott egy nőt. Ennél a támadásnál is ököllel ütötte arcon áldozatát majd nyakláncát letépve menekült el a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 33 éves férfit, akinek őrizetbe vételét követően kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam