Ipari ezüstöt és rézhulladékot akart munkahelyéről elvinni

2014. 02. 26., sze - 15:50
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség vádemelést javasolt a lopás miatt indult eljárásban.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. Richárd jászapáti lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a 21 éves férfi 2013. november 21-én 14 óra 30 perc körüli időben munkahelyéről, az egyik jászberényi gazdasági társaság telephelyéről úgy próbált meg rézhulladékot eltulajdonítani, hogy a tárgyakat a kabátjába rejtette. A férfi ruházatát a társaság biztonsági szolgálatának alkalmazottjai fémkereső detektorokkal is átvizsgálták és a férfi hátán felragasztva további nagyobb mennyiségű ipari ezüstöt, illetőleg az öltözőszekrényében szövetkesztyűbe csomagolt rézcsöveket találtak.

 

A bejelentést követően a rendőrök az ügyben beszerzett információk birtokában elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A gyanúsítottnál megtalált tárgyakat a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták a társaság képviselőjének.

 

A Jászberényi Rendőrkapitányág Bűnügyi Osztálya F. Richárd ellen a nyomozást 2014. február 4-én befejezte, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.