Játszótéren fenyegette meg a kisfiút

2016. 07. 21., cs - 15:03
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Megkérdezte, hogy mennyi az idő, majd egy késsel fenyegetőzve rabolta el a megfélemlített sértettől a telefonját.

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiatalkorú fiúval szemben. A gyanúsított 2016. július 20-án 19 óra körül Miskolcon, a Hajós utcai játszótéren megkérdezte mennyi az idő egy 11 éves kisfiútól, aki mobiljáról olvasta le az órát. Az idősebbik ezután késsel fenyegetőzve elvette a telefont, majd elmenekült a helyszínről.

 

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút. Vele szemben a Budapest Környéki Törvényszék egy korábban elkövetett rablás miatt adott ki elfogató parancsot, mivel a kiszabott büntetésének letöltését nem kezdte meg, így a rendőrök büntetés végrehajtási intézetbe szállították. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.