Kábítószer-kereskedőket fogtak el

2016. 10. 07., p - 12:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Budapesten a drog átadása közben ütöttek rajta a gyanúsítottakon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 29 éves albán állampolgár és három magyar társa ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az albán férfi Szerbiából Magyarországra csempészett kábítószer szállítását és értékesítését szervezte. Társai a drog szállításában és eladásában segédkeztek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2016. október 5-én 14 óra 53 perckor a főváros IX. kerületében a kábítószer átadása közben érték tetten az albán férfi két társát. A nyomozók az elkövetőktől a helyszínen 10 csomag, összesen körülbelül 5 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint marihuána. A gyanúsítottak otthonaiban megtartott házkutatások alkalmával a rendőrök további kábítószer-gyanús anyagokat, feljegyzéseket, illetve nagy mennyiségű készpénzt, továbbá aranyékszereket és egy luxusautót találtak és foglaltak le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az elfogott négy személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam