Kábítószer-kereskedőket fogtak el

2016. 10. 07., p - 12:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Budapesten a drog átadása közben ütöttek rajta a gyanúsítottakon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 29 éves albán állampolgár és három magyar társa ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az albán férfi Szerbiából Magyarországra csempészett kábítószer szállítását és értékesítését szervezte. Társai a drog szállításában és eladásában segédkeztek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2016. október 5-én 14 óra 53 perckor a főváros IX. kerületében a kábítószer átadása közben érték tetten az albán férfi két társát. A nyomozók az elkövetőktől a helyszínen 10 csomag, összesen körülbelül 5 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint marihuána. A gyanúsítottak otthonaiban megtartott házkutatások alkalmával a rendőrök további kábítószer-gyanús anyagokat, feljegyzéseket, illetve nagy mennyiségű készpénzt, továbbá aranyékszereket és egy luxusautót találtak és foglaltak le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az elfogott négy személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.