Kábítószer-ültetvény Dabason - videóval

2013. 09. 05., cs - 11:54
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik egy dabasi családi házban termesztettek kábítószert.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Ferenc 30 éves dömsödi és F. László 40 éves kalocsai lakosok ellen.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári jelzés alapján jelentek meg 2013. szeptember 3-án egy dabasi családi háznál, ahol a házkutatás során közel 400 tő kifejlett kannabisz növényt és a termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. A családi házban elfogták P. Ferencet és F. Lászlót, majd értesítették a dabasi és a pest megyei nyomozókat, akik szintén megjelentek a helyszínen. A rendőrök a lefolytatott helyszíni szemle során a vadkender mellett por állagú, kábítószer gyanús anyagot is lefoglaltak. Az elsődleges igazságügyi botanikus szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek és meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát.

 

A helyszíni szemlén részt vettek az áramszolgáltató munkatársai is, akik megállapították, hogy a lakásban az áramvételezés szabálytalanul történt. A nyomozók házkutatást tartottak F. László kalocsai lakcímén is, ahol szintén kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A két férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásuk indítványozását.

 

Ellenük a további eljárást- őrizetbe vételük mellett- szakértők bevonásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam