Kannabiszt találtak a rendőrök egy verőcei ház pincéjében

2015. 04. 03., p - 09:54
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A váci nyomozók egy 32 éves fővárosi férfit és egy 28 éves dunakeszi nőt vettek őrizetbe.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt N. Zoltán 32 éves budapesti és N. Réka 28 éves dunakeszi lakos ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaitól 2015. április 1-jén 15 óra körüli időben érkezett bejelentés a Váci Rendőrkapitányságra, miszerint rendőri intézkedés során egy verőcei ingatlanban kábítószergyanús növényeket találtak.

A váci rendőrök - a helyszíni szemle során - a lakóház pincéjében összesen 71 tő kábítószergyanús növényt és azok termesztéséhez szükséges eszközöket, berendezési tárgyakat foglaltak le. A helyszínen megjelent igazságügyi szakértő elsődleges véleménye alapján a lefoglalt növények kábítószernek minősülnek.

A rendőrök elfogták a házban tartózkodó N. Zoltánt, aki a megalapozott gyanú szerint gondozta, rendszeresen leszüretelte és fogyasztásra alkalmas állapotra előkészítette a kannabisz növényeket. A 32 éves férfit – előállítását követően – a nyomozók őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

A 28 éves nőt a váci nyomozók 2015. április 2-án 13 órakor – otthonában - fogták el, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint bűnsegédként segítséget nyújtott a fővárosi férfinek úgy, hogy a gyanúsítottat rendszeresen élelemmel, valamint a termesztéshez szükséges eszközökkel látta el. N. Rékát a rendőrök – előállítását követően - gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam