Késsel fenyegetőzött

2016. 04. 10., v - 08:47
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök perceken belül elfogták a 40 éves helyi elkövetőt, akit bűnügyi őrizetbe vettek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. április 9-én 16 óra 43 perckor érkezett bejelentés a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába egy vagyonvédelmi cégtől, hogy az egyik nagykanizsai vendéglátóhelyről pánikjelzést adtak le.

A helyszínre érkező rendőröknek a kávézó tulajdonosa elmondta, hogy 16 óra körüli időben egy férfi a nem dohányzó részen szivarozott, ezért nem szolgálták ki és megkérték arra is, hogy hagyja el az épületet. A 40 éves helyi férfi azonban csapkodni, rugdosni kezdte a vendéglátóhely ajtaját, hirdetőtábláját, fenyegette az alkalmazottakat és a vendégeket is.

Az időközben helyszínre érkező vagyonvédelmi cég biztonsági alkalmazottjának kérésére a gyanúsított ugyan elhagyta az épületet, de az üzlet előtti hirdetőtáblát rugdosta, majd a biztonsági őrt és a kávézó tulajdonosát egy késsel hadonászva fenyegette.

A rendőrök az elkövetőt perceken belül elfogták egy közeli cukrászdában, előállították a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indított büntetőeljárást a 40 éves helyi férfi ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.