Két albán gyanúsított – 25 kilogramm kábítószer, videóval

2017. 06. 01., cs - 08:34
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kivonta magát az intézkedés alól annak a gépjárműnek vezetője és utasa, akik menekülés közben balesetet szenvedtek és az autójukban kábítószert szállítottak.

Budapesten a VIII. kerületben 2017. május 31-én 18 óra 15 perckor az Orczy úton a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály rendőrei intézkedés alá akartak vonni egy gépjárművet, azonban a gépjármű vezetője és utasa a rendőri intézkedés alól kivonta magát és elmenekült a helyszínről. A rendőrök követni kezdték az autót, amely a VIII. kerület Dugonics utca és Illés utca kereszteződésben egy oszlopnak ütközött. A gépkocsi utasát a 32 éves koszovói állampolgárt a rendőrök a helyszínen elfogták.

A gépkocsi vezetője a 36 éves szintén koszovói állampolgár a balesetet követően elmenekült, azonban őt 2017. május 31-én 19 óra 50 perckor egy VIII. kerületi benzinkúton a járőrök elfogták. Menekülés közben a koszovói férfi egy csomagot dobott el, amelyben a nyomozók közel 2 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A két külföldit a rendőrök előállították és a BRFK Felderítő Főosztály Nyomozói őket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer kereskedelem bűntett miatt.

A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozóknak sikerült eljutni az autó vezetőjének IX. kerületi lakásába, ahol a házkutatás során bőröndökbe rejtve további 23 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A két férfit a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

​ 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam