Két autóban nyolc illegális migráns - videóval

2017. 04. 04., k - 17:35
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészéssel gyanúsítható férfiakat fogtak el a rendőrök Békés megyében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2017. április 3-án, 23 óra 30 perc körül, Orosháza külterületén leállítottak két személygépkocsit, amelyekben külföldiek utaztak. Nem volt náluk érvényes úti okmány és nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A nyolc, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst a rendőrség 2017. április 4-én átadta a román hatóság képviselőinek.

 

A személygépkocsikat magyar állampolgárok vezették, őket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya bűnügyi őrizetbe vette. Mindkét férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.