Két fővárosi kábítószer-kereskedő rendőrkézen

2016. 05. 20., p - 04:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A cinkotai és zuglói házkutatáskor extasyt, marihuánát, kristályt, kokaint, amfetamint, több millió forintot és különböző típusú valutát foglaltak le a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály eljárást folytat B. Gábor 53 éves, valamint társa, F. Gábor 33 éves budapesti lakossal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Gábor 2015 júliusa óta napi rendszerességgel árult kábítószert Budapesten, ezért a nyomozók 2016. május 18-án az esti órákban házkutatást tartottak B. Gábor zuglói és F. Gábor cinkotai lakhelyén.

A két helyszínen összesen 2691 darab extasy-tablettát, 613,6 gramm marihuánát, 95 gramm kristályt, 71,8 gramm kokaint, 892 gramm amfetamint, a kábítószer adagolásához és a vele való kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint kábítószer-kereskedelemből származó készpénzt (csaknem 20 millió forintot, 2250 eurót, 10000 norvég koronát, valamint 120 USA dollárt) találtak és foglaltak le a rendőrök.

A férfiakat elfogásuk után előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A rendőrség egyúttal előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás egy román sofőr ellen, aki nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A checklista első pontja: Ajtót bezárni! …hogy más ne feküdjön az ágyába!

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!