Két kábítószer-kereskedő és egy fogyasztó rendőrkézen

2016. 09. 19., h - 15:05
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök tetten értek egy nőt, aki éppen kábítószert adott el egy fogyasztónak Terézvárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Hedvig 42 éves és B. Imre 41 éves budapesti lakosok ellen, valamint kábítószer-birtoklás vétség miatt F. József 40 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint S. Hedvig 2016. szeptember 18-án 15 óra 20 perc körül a Budapest VI., Andrássy út és Eötvös utca kereszteződésénél több személlyel találkozott és azoknak feltehetően kábítószert adott el. A nő később F. Józseffel is találkozott, aki egy cigarettás dobozt adott neki, majd abba S. Hedvig kis nejlontasakokban marihuánát tett és visszaadta azt. A helyszínen tartózkodó rendőrök ezt észrevették és igazoltatták őket. A nő ruházatának és táskájának átvizsgálásakor 19 önzáró tasakban marihuánát találtak.

A rendőrök mindkét személyt a helyszínen elfogták, majd előállították a II. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók a nő terézvárosi lakásán tartott házkutatáskor további 274,9 gramm marihuánát, és annak terjesztéséhez, csomagolásához használt eszközöket foglaltak le, valamint elfogták a nő társát, B. Imrét is, aki a gyanú szerint szintén kábítószert árult. A férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A két kábítószer-kereskedő – őrizetbe vétele mellett – előzetes letartóztatásának indítványozására előterjesztést tett a rendőrség, míg F. József szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.