Kifilézték a tenyészhalakat

2013. 06. 20., cs - 10:30
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Félmillió forint értékben loptak ikrás afrikai harcsákat egy földeáki telephelyről. A helyi körzeti megbízott egy órán belül felderítette az ügyet.

A sértett cég vezetője 2013. június 12-én értesítette a földeáki körzeti megbízottat arról, hogy előző éjszaka ismeretlenek 30 darab afrikai harcsát loptak el a haltárolójából. Elmondta, hogy a halakat tenyésztés céljából tartotta, így értékük körülbelül félmillió forint.

A földeáki körzeti megbízott a bejelentéstől számított egy órán belül kiderítette, hogy a bűncselekményt három helyi férfi követhette el, akiket előállított a Makói Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták az ellopott halakat. Filézve és fagyasztva.

Kihallgatásukon azt mondták, hogy aznap este együtt italoztak, majd horgászni indultak. Mivel nem fogtak semmit, úgy döntöttek, hogy a közeli tenyészetből lopnak maguknak. Otthon a halakat kifilézték, majd lefagyasztották.

M. Tibor, K. Sándor és A. Róbert ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Makói Rendőrkapitányság a nyomozást egy hét alatt befejezte, és kezdeményezte az ügyészségnél a gyanúsítottak gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.