Kifosztotta az alvó sértettet - videóval

2016. 07. 27., sze - 10:51
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Térfigyelő kamera rögzítette a bűncselekményt. A rendőrök 10 perc alatt elfogták a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat T. Lajos 35 éves budapesti lakossal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi 2016. július 23-án 19 óra 49 perckor a Budapest VIII., Népszínház utcában odalépett az alvó sértetthez, majd védekezésre képtelen állapotát kihasználva eltulajdonította a karóráját. T. Lajos ezután – további értékeket keresve – átkutatta a zsebeit, erre a sértett felébredt, ezért a férfi elsétált a helyszínről.

A bűncselekmény elkövetését térfigyelő kamera rögzítette. A rendőrök az elkövetőt 19 óra 59 perckor a Budapest VIII., Blaha Lujza téren elfogták, majd nála megtalálták az ellopott karórát.

A nyomozók T. Lajost előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Az illetékes bíróság 2016. július 26-án elrendelte a férfi házi őrizetét.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.