Kilökte az autók elé

2016. 01. 01., p - 08:17
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dunakeszi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott zaklatás bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Károly 51 éves dunakeszi lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014 novemberétől 2015. február 8-ig a szülői felügyelete alatt álló 16 éves lányt több alkalommal megfenyegette azzal, hogy megöli.

B. Károly 2015. február 7-én 18 óra 30 perc és 19 óra közötti időben – heves szóváltás és vita közben – Dunakeszin, a Béke úton, majd a Fő úton az ott közlekedő járművek elé lökte a járdáról a sértettet. A lányt a járművezetők kikerülték, így személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.

 

A feljelentést követően az 51 éves férfit a dunakeszi rendőrök 2015. február 8-án a hajnali órákban lakásában elfogták, előállították, majd – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A Dunakeszi Járásbíróság 2015. február 11-én elrendelte B. Károly előzetes letartóztatását.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi a jelenlegi adatok szerint 2014 novembere óta nemcsak a 16 éves lányt, hanem a szintén felügyelete alatt álló kiskorú fiút is több alkalommal azzal fenyegette meg, hogy megöli, illetve megveri, továbbá őt többször megütötte és az ágyról ledobta a földre. A gyanúsított mindkét gyermekkel közölte, hogyha panaszkodnak, akkor ledobja őket az emeletről.

 

A férfi ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a verekedő fiatalok

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak az öt férfinak az ügyében, akik ellen garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt folyt nyomozás.