Kordén tolta haza a XIX. századbeli cserepeket

2013. 11. 06., sze - 15:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Műemlékké nyilvánított épületben bontott szét XIX. századi cserépkályhát az elkövető azért, hogy annak részeit eltulajdonítsa.

Lakossági bejelentés alapján sikerült tetten érni Sz. Attila 38 éves helyi lakost, aki egy műemléki védelem alatt álló épületbe tört be 2012. december elején Csabrendeken. Az épületben öt XIX. századbeli cserépkályhát szétbontott és közülük három kályha cserepeit összekészítette az elszállításhoz. A szállítást kétkerekű kézikocsijával több fordulóval tervezte kivitelezni. Elfogásáig egy rakományt tudott elvinni, amit a rendőrök a férfi házának udvarán találtak meg.

A Sümegi Rendőrőrs Bűnügyi Csoportja a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Tapolcai Járási Ügyészségnek.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.