Kővel dobott meg egy mozdonyt

2016. 12. 23., p - 06:53
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult egy fiatalkorú ügye, aki a kónyi vasútállomáson követ dobott az áthaladó vonat mozdonyának.

A Csornai Rendőrkapitányság vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése és rongálás bűntett, megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 17 éves fiatal ügyében.

A rendőrségre 2016. augusztus 12-én 21 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes a kónyi vasútállomáson a Csorna felé haladó vasúti jármű mozdonyának szélvédőjét kővel megdobta. A mozdony szélvédőüvege a kő becsapódásakor betörött, melynek következtében a vasúti jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A járőrök rövid idő alatt a helyszínre érkeztek ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd 22 óra 5 perckor a helyi sportpályán igazoltattak egy fiatalt, aki összefüggésbe hozható volt a bűncselekménnyel. Az intézkedők a fiút elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Csornai Rendőrkapitányság az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnhalmozó

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, majd a Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a rudabányai fiatal fiút, aki több bűncselekményt követett el.

 

Álláskeresők jelentkezését várták

Megtöltötték a rendőri hivatás iránt érdeklődők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal előadótermét, ahol megismerkedtek a rendőrök munkájával, valamint a csatlakozás lehetőségével.