Kővel dobott meg egy mozdonyt

2016. 12. 23., p - 06:53
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult egy fiatalkorú ügye, aki a kónyi vasútállomáson követ dobott az áthaladó vonat mozdonyának.

A Csornai Rendőrkapitányság vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése és rongálás bűntett, megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 17 éves fiatal ügyében.

A rendőrségre 2016. augusztus 12-én 21 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes a kónyi vasútállomáson a Csorna felé haladó vasúti jármű mozdonyának szélvédőjét kővel megdobta. A mozdony szélvédőüvege a kő becsapódásakor betörött, melynek következtében a vasúti jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A járőrök rövid idő alatt a helyszínre érkeztek ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd 22 óra 5 perckor a helyi sportpályán igazoltattak egy fiatalt, aki összefüggésbe hozható volt a bűncselekménnyel. Az intézkedők a fiút elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Csornai Rendőrkapitányság az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.