Közel másfél milliárd forint kárt okozott

2016. 11. 30., sze - 05:32
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrség kezdeményezte annak a férfinak az előzetes letartóztatásának indítványozását, aki 70 személyt csapott be.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Sz. Zoltán 48 éves budapesti lakos – egy zártkörűen működő részvénytársaság képviselőjeként – 2013 márciusa és 2016 márciusa között összesen 70 személyt tévesztett meg oly módon, hogy számukra olyan ingatlanokat ajánlott áron alul megvételre, amelyek banki hitelét az előző tulajdonosoknak nem állt módjukban fizetni. A férfi a sértettekkel előszerződést kötött, amely alapján a vásárlók a vételár egy részét vagy egészét megfizették a cég számára.

Sz. Zoltán azt ígérte, hogy az előlegként, illetve a vételárként kapott összegből megvásárolja a hitellel terhelt ingatlanokat, azonban ez már az előszerződések megkötésekor sem állt szándékában.

A férfi szándékosan megtévesztette a vásárlókat és ezzel közel másfél milliárd forint kárt okozott nekik.

A 48 éves férfi lakcímén a rendőrök 2016. november 29-én házkutatást tartottak, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntett miatt folytat eljárást. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásának indítványozását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.