Lada tolvajok előzetes letartóztatásban

2013. 11. 08., p - 11:27
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Előzetes letartóztatásban van az a két férfi, akik Lada típusú autókat loptak Kiskunfélegyházáról.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2013. július 22-én 21 óra és július 23-án 4 óra közötti időben elloptak egy kiskunfélegyházi parkolóban lezárt állapotban lévő Lada Samara típusú személygépkocsit.

A tolvajok a gépjárművet a Tisza folyó Szikrai-Holtágba lökték azért, hogy azt a hatóság ne találja meg, de 2013. október 19-én horgászok véletlenül rábukkantak, majd kiemelték a vízből.

 

A nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők ebben az időszakban még három másik gépkocsit is megkíséreltek eltulajdonítani, de azokat nem tudták beindítani.

 

A tolvajok ezen felül még 2013. szeptember 21-én 3 órakor Kiskunfélegyházán egy lakótelepi parkolóból is elloptak egy Lada típusú személygépkocsit. Ezt az autót 2013. szeptember 22-én defektes állapotban Lakitelek-Kapásfaluban az úttest szélén hagyva találták meg.

 

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Péter 19 éves budapesti lakos, akit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói 2013. november 4-én elfogtak, majd gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amit a Kiskunfélegyházi Járásbíróság két nap múlva el is rendelt.

 

Megállapították a nyomozók, hogy bűntársát, B. Péter 21 éves tiszaalpári lakost a nyomozók egy hónappal korábban más vagyon elleni bűncselekmények miatt már őrizetbe vették, és ő is előzetes letartóztatásban van. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Migránsok a taxiban

A szerb sofőr három embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.