Lebuktak a fiatal tolvajok, mert túl sok édesség volt náluk

2015. 12. 22., k - 15:03
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Néhány órán belül elfogták a rendőrök azt a két fiatalkorú fiút, akik egy italboltba és egy élelmiszerüzletbe is betörtek Újszalontán.

A kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2015. december 19-én 23 óra 50 perc körüli időben Méhkerék és Újszalonta között járőröztek. Útközben felfigyeltek két fiúra, akik a rendőrautót látva el akartak bújni egy bokor mögé. Igazoltatták őket és átvizsgálták a ruházatukat, valamint a náluk lévő csomagokat is. A szatyraikból több tucat csokoládé, cukor, energiaital és készpénz került elő. A fiúk azt mondták, hogy házibuliba mennek. A határrendészeknek gyanús volt a nagy mennyiségű édesség, ezért felvették a kapcsolatot a Sarkadi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendőreivel. Lopásról még nem érkezett bejelentés, de a nyomozók még az éjszaka folyamán megállapították, hogy a 16 éves újszalontai és a 15 éves sarkadi fiatal nem sokkal korábban egy újszalontai italboltba és a mellette lévő élelmiszerboltba tört be.

A két tinédzsert előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A lopott édességeket és a pénzt lefoglalták és visszaadták a sértetteknek. A Sarkadi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a verekedő fiatalok

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak az öt férfinak az ügyében, akik ellen garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt folyt nyomozás.