Lefényképezték a tetthelyről távozó betörőt Mátészalkán

2016. 03. 21., h - 10:00
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadalmat akart tenni, végül inkább bűncselekményt követett el.

Egy mátészalkai templom udvarán álló épületbe tört be egy férfi 2016. március 20-án napközben. Ellopnia semmit sem sikerült, mert a lelkész meglátta, mobiltelefonjával még le is fényképezte, amikor kifelé mászott az ajtó betört üvegén. A tetten ért férfi elmenekült, de a fénykép alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták. L. Károly 44 éves helyi lakost a Mátészalkai Rendőrkapitányságon lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki. A férfi vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény napján többféle gyógyszert vett be, majd alkoholt is fogyasztott. Elmondása alapján azért ment a templomba, mert a tiszteletes előtt akarta megfogadni, hogy többet nem iszik, de közben meggondolta magát, és inkább a perselypénzt próbálta meg megszerezni. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.