Levették a rontást

2015. 01. 20., k - 10:11
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Idős nénitől csalták ki pénzét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást D. Krisztina 46 éves és R. Alexandra 31 éves budapesti lakosok ellen.

A két nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. január 16-án egy Budapest XIII. kerületi vásárcsarnokban megtévesztéssel csalta ki egy idős nő pénzét. A gyanúsítottak azt mondták, hogy ,,leveszik a rontást” a sértettről. A néni a ,,tisztításért” cserébe átadta a nála lévő összes készpénzt , majd másnap telefonon megbeszélte D. Krisztinával, hogy további készpénzt ad nekik szolgálataikért.

A 2015. január 17-ei találkozóra a 66 éves hölgy már az angyalföldi rendőrökkel érkezett a Budapest XIII., Róbert Károly körútra, ahol a nyomozók elfogták a csalót. Társát, R. Alexandrát pár órával később lakhelyén fogták el.

A két nő ellen a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. Az illetékes bíróság 2015. január 19-én elrendelte a két gyanúsított előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életveszélyesen megsebesítette volt barátnőjét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei kevesebb mint egy óra alatt azonosították és elfogták azt a férfit, aki életveszélyes sérülést okozott volt párjának. A BRFK emberölés kísérlete miatt folytat nyomozást a 38 éves férfival szemben.

 

Elfajult testvéri vita

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a férfit, aki egy vitát követően megszúrta fivérét Hejőkeresztúron.