Lezárt akta: idős nőt rabolt ki

2017. 06. 12., h - 12:28
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárta az idős asszonyt megtámadó 20 éves férfi ellen rablás miatt indított eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság.

Egy idős nő 2017. február 15-én délelőtt hazafelé tartott Balatonfőkajáron két táskával a kezében, amikor egy kábítószer hatása alatt álló fiatal férfi megszólította az utcán, majd beszélgetni próbált vele. A fiatal kérdéseket tett fel a hölgynek, majd a választ meg sem várva megfogta az asszony sapkáját, és azon keresztül a hajánál fogva a földre rántotta. Leverte a szemüvegét is, majd az egyik táskájában kutatni kezdett. Végül a férfi csak a sértett sapkájával a kezében távozott a helyszínről.

A bejelentést követő adatgyűjtés eredményeként a rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták az elkövetőt egy balatonfőkajári ingatlanban. A 20 éves K. Dávidot előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A K. Dávid ellen védekezésre képtelen személy ellen elkövetett rablás bűntett és kábítószerrel visszaélés vétség miatt indított büntetőeljárást a nyomozók befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.

 

A birka csak ürügy volt

A csongrádi rendőrök néhány órán belül elfogták azt a helybeli fiatalt, aki készpénzt vitt el az egyik ismerősétől.

 

Afgán és szír határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.