Lezárt ügy: áramot vezetett a kerítésbe

2016. 04. 05., k - 09:52
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasolt a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen.

A gyanú szerint még 2015. október 11-én 8 óra 16 perckor egy 37 éves magyarszerdahelyi férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába, hogy a szomszédja a kerítésének vele közös szakaszába feltételezhetően áramot vezetett, mivel az izzik és szikrázik az esős időben.

A főkapitányság nyomozói villamossági szakértő segítségével megállapították, hogy a szomszéd ház lakója, egy 73 éves férfi a melléképületéből egy hosszabbítón keresztül a hálózatról 220 volt feszültségű áramot vezetett a drótkerítésbe. A szomszédokkal haragos viszonyban lévő férfi gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az idős ember azt mondta a rendőröknek, hogy csak a sértett kutyáját akarta távol tartani, de tisztában volt azzal, hogy a kerítés megérintése halálos veszélyt jelent a szomszédos házakban élő négy felnőttre és egy 10 éves gyerekre.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Ne cselekedj hirtelen haragból!

Lerúgta dühében volt élettársa visszapillantó tükrét, ezért rongálás vétség miatt folytattak ellene eljárás. A férfi a rendőröknek bevallotta, hogy nagyon megbánta tettét.

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.