Lezárt ügy: Szexuális erőszak Debrecenben

2016. 07. 11., h - 13:03
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a három gyanúsított ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy lépcsőházban erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Richárd, P. Alex és 17 éves fiatalkorú társuk ellen szexuális erőszak bűntett, valamint kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint a három gyanúsított 2016. február 12-én 20 óra 30 perc körül Debrecen, Péterfia utcában leszólított egy fiatal lányt, akit magukkal vittek egy Darabos utcai társasházba, ahol erőszakoskodtak vele és eltulajdonították mobiltelefonját, valamint karkötőjét. Egy lakó bejelentést tett a rendőrségre, mert valószínűsítette, hogy a három fiú bűncselekményt követett el a lány sérelmére. A helyszínre érkező rendőrök mentőt hívtak a sértetthez, majd megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást a gyanúsítottak azonosítása, felkutatása érdekében.

A forrónyomos intézkedések során beszerzett információk alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves P. Alexet, a 19 éves M. Richárdot és 17 éves társukat, akiket otthonaikban a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közreműködésével elfogtak. A megyei rendőr-főkapitányságra előállított hajdúhadházi és debreceni lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. február 15-én elrendelt. M. Richárd helyszíni kihallgatása során a rendőröknek megmutatta, hogy hová rejtették a sértettől eltulajdonított mobiltelefont. A megalapozott gyanú szerint P. Alex a lánnyal akarata ellenére szexuális kapcsolatot akart létesíteni. A bűncselekmény elkövetése közben M. Richárd és a 17 éves fiú a lépcsőházban figyelt, ekkor zavarta meg őket egy ott lakó, amelyet követően a három fiú elmenekültek.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben – fogva tartásuk mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a főügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek rendőrkézen

A kapuvári járőrök a három illegális migránst, míg a csornai rendőrök az őket szállító embercsempészeket fogták el.