Lopott alkatrészekkel bukott le az orgazda - videóval

2017. 02. 28., k - 14:03
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Több ezer lopott autóalkatrészt foglaltak le a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy helyi orgazdától.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Károlyi Zoltán rendőr alezredes, 2017. február 28-án 13 órakor sajtótájékoztatót tartott egy orgazdaság miatt indított nyomozás részleteiről.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának, valamint Pest és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságok közreműködésével és információi alapján 2017. január 19-én házkutatást tartottak egy 32 éves megyei lakosnál. A felmerült adatok szerint a férfi lopott autók szétbontásából származó alkatrészeket árult. A házkutatás során a nyomozók a férfi lakóhelyén és annak közelében található ingatlanok területén több száz olyan alkatrészt találtak, amelyek alvázszámát megpróbálták eltüntetni. A nyomozási cselekmények során az is kiderült, hogy a férfinak további ingatlanjai is vannak a közelben és Veszprém megyében, ezért a nyomozók ezeken a helyeken folytatták a kutatást. A rendőrök több olyan lakatlan házat is átvizsgáltak, ahol az ingatlan pincéje, a lakóterülete, sőt még a padlása is tele volt autóalkatrészekkel. Az egyik ingatlan egy magtárából többek között több száz motorblokkot, sebváltót, futóművet, motorháztetőket, generátorokat, üléseket foglaltak le. A nyomozók az ingatlanok átvizsgálásakor több tízezer alkatrészt találtak felhalmozva ezeken a helyeken.

A 32 éves férfit a rendőrök elfogták és előállítását követően orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény felderítése érdekében a megyei rendőr-főkapitányság nyomozóinak vezetésével - a Veszprém és Pest Megyei, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányságok bevonásával - nyomozócsoport alakult. A büntetőeljárásban a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják a lefoglalt alkatrészeket, amelyek értéke akár több száz millió forint is lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam