Marihuána a lábasban

2013. 07. 12., p - 10:14
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb drogtermesztők ügyét küldik vádemelésre Bács-megyében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást C. Mihály és K. Ákos keceli lakosok ellen. 

 

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak a C. Mihály tulajdonában lévő lakóház pincéjében kábítószernek minősülő Cannabis indica növényeket termesztettek, illetve kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványokat tartottak. 

A bűncselekményre 2012. szeptember 26-án derült fény, a Nemzeti Adó és Vámhivatal pénzügyőr munkatársainak a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen végrehajtott jövedéki ellenőrzése alkalmával.

 

A rendőrök összesen 166 tő növényi egyedet foglaltak le a pincéből. A botanikus szakértő a növényi egyedekről véleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő Cannabis indica növények, melynek mennyisége a tőszám alapján jelentős. A kirendelt vegyészszakértő azt állapította meg, hogy a lefoglalt növényekben, és növényi anyagmaradványokban kábítószernek minősülő, delta-9-THC mutatható ki.

 

A házkutatáson kiderült az is, hogy a gyanúsítottak a drogültetvény működtetéséhez az áramot szabálytalanul vették, több százezer forint kárt okozva ezzel a szolgáltatónak. Ezért a férfiakkal szemben a nyomozó hatóság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt is lefolytatta az eljárást.

 

K. Ákos 2013. április 3. óta előzetes letartóztatásban van, míg C. Mihállyal szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskőrösi Járási Ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.