Marihuána ültetvényt számoltak fel - videóval

2015. 02. 13., p - 05:36
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi zuglói lakásán olyan körülményeket teremtett, hogy az még a botanikus szakértőt is meglepte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2015. február 11-én házkutatást tartottak egy Budapest XIV., Mogyoródi úti ingatlanban, mivel gyanú merült fel arra, hogy az ott lakó 34 éves férfi nagyobb mennyiségű kábítószert tart otthonában és azt árulja is. A helyszínen egy szakszerűen kialakított ültetvényt találtak, annak minden kellékével együtt. A lakás tulajdonosa az egyik szobában egy több, mint négy négyzetméteres fóliasátrat állított fel, amelyben különböző növekedési stádiumban lévő - a botanikus szakértő véleménye szerint- kannabisz növényeket nevelt. A kialakított rendszer megfelelő vízellátottságot, fényt és légcserét is biztosított az egyedek számára. A gyanúsított a növények megfelelő szárításáról is gondoskodott, azokat egy szekrényből kialakított rejtekhelyen tárolta.

A lakásban talált növényeket, növényi származékokat, növekedést serkentő szereket, lefagyasztott - közel egy kilogramm súlyú - kábítószergyanús anyagot a nyomozók lefoglalták és a férfit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a kerületi rendőrkapitányságára előállították.

Cs. Györggyel szemben kábítószer-kereskedelem és kábítószer termesztés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást - őrizetbe vétele mellette - a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Több is van a számláján

Őrizetbe vették a dunakeszi rendőrök azt a 29 éves helyi férfit, aki erőszakkal akarta magáénak más frissen vásárolt kerékpárját.

 

Újabb határsértők Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.