Megfojtotta édesanyját

2015. 10. 01., cs - 12:04
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy hónapig élt együtt halott édesanyjával a gyanúsított.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. május 14-én egy lakiteleki családi házban holtan találták meg az ott lakó 86 éves idős asszonyt. A holttest állapota miatt a helyszíni és halottszemle elsődleges adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem volt megállapítható, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást indított a haláleset körülményeinek tisztázása céljából.

 

Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapításai alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy az asszony halálát idegenkezűség okozta, a sértett 2015. április 18-án bántalmazásból eredő sérülések miatt vesztette életét.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás adatai szerint a sértettet a vele együtt élő fia fojtotta meg, majd a férfi egy hónapig titkolta édesanyja halálát a környezete előtt.

 

T. Gyulát 2015. szeptember 30-án 9 órakor elfogták a nyomozók, majd emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 56 éves férfit őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam