Meghiúsult szexuális erőszak

2017. 06. 02., p - 08:10
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A józsefvárosi rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és a sértett által adott személyleírás alapján pár órán belül elfogták azt a férfit, aki megtámadott egy nőt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 34 éves erdőkertesi Sz. János 2017. május 31-én 23 óra körül a Budapest VIII. kerület Kisfaludy utcában egy fiatal nő mögé lépett és belökte egy kapualjba. A férfi lefogta és egy késsel megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem követi az utasításait. A nő határozott ellenállása miatt a férfi elállt a szexuális erőszaktól, majd elvette a hölgy pénzét, valamint a mobiltelefonját és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és a sértett által adott személyleírás alapján pár órával később a Budapest IX. kerület Üllői úton felismerték a férfit, aki a járőrök elől bemenekült egy társasházba, majd elbújt a belső udvaron és elrejtette a sértettől korábban elvett mobiltelefont. Sz. Jánost a helyszínen elfogták és elállították a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol ruházatának átvizsgálásakor megtalálták a bűncselekmény elkövetésénél használt kést. A férfit szexuális erőszak kísérlete és kifosztás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A józsefvárosi rendőrök előterjesztést tettek Sz. János előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Szatymaz közelében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.