Megtudták, hogy van pénze, becsapták

2017. 01. 27., p - 13:41
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Tartozásra hivatkozva csalt ki pénzt egy nő és egy férfi a nő rokonától Orosházán.

Az Orosházi Rendőrkapitányság csalás vétség miatt javasol vádemelést egy nő és egy férfi ellen, akik a gyanú szerint becsapták a nő egyik rokonát. Tudták, hogy a 64 éves férfi korábbi balesete miatt pénzt kapott az egyik biztosítótársaságtól, ezért a páros férfi tagja telefonon hívogatni kezdte. Azt mondta neki, hogy a biztosítótól telefonál és a kifizetett összeg egy részét vissza kell utalnia. Azzal fenyegette, hogy ha ezt nem teszi meg, a végrehajtó letiltja a nyugdíjából.

 

Közben a nő megbeszélte egyik ismerősével, hogy adja meg a bankszámlaszámát és a számlára érkező összegeket vegye fel, majd adja oda neki. A megkárosított férfi 2016-ban négy hónap alatt több mint 100 ezer forintot utalt át arra a számlaszámra, amit a magát a biztosító képviselőjének kiadó férfi adott meg neki. A csalásról a számla tulajdonosa nem tudott, a pénzt odaadta a gyanúsítottaknak, akik elköltötték.

 

A rendőrség a nyomozást 2017. január 26-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a csalással gyanúsítható 45 éves orosházi F. Zs. és a 24 éves szintén orosházi K. B. ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.