Megtudták, hogy van pénze, becsapták

2017. 01. 27., p - 13:41
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Tartozásra hivatkozva csalt ki pénzt egy nő és egy férfi a nő rokonától Orosházán.

Az Orosházi Rendőrkapitányság csalás vétség miatt javasol vádemelést egy nő és egy férfi ellen, akik a gyanú szerint becsapták a nő egyik rokonát. Tudták, hogy a 64 éves férfi korábbi balesete miatt pénzt kapott az egyik biztosítótársaságtól, ezért a páros férfi tagja telefonon hívogatni kezdte. Azt mondta neki, hogy a biztosítótól telefonál és a kifizetett összeg egy részét vissza kell utalnia. Azzal fenyegette, hogy ha ezt nem teszi meg, a végrehajtó letiltja a nyugdíjából.

 

Közben a nő megbeszélte egyik ismerősével, hogy adja meg a bankszámlaszámát és a számlára érkező összegeket vegye fel, majd adja oda neki. A megkárosított férfi 2016-ban négy hónap alatt több mint 100 ezer forintot utalt át arra a számlaszámra, amit a magát a biztosító képviselőjének kiadó férfi adott meg neki. A csalásról a számla tulajdonosa nem tudott, a pénzt odaadta a gyanúsítottaknak, akik elköltötték.

 

A rendőrség a nyomozást 2017. január 26-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a csalással gyanúsítható 45 éves orosházi F. Zs. és a 24 éves szintén orosházi K. B. ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Jutalmat kaptak

Elismeréseket adott át és megköszönte a rendőrök, a rendvédelmi alkalmazottak és egy szolgálati kutya kiváló munkáját is Pest megye rendőrfőkapitánya.