Mini marihuána-kertészet lopott árammal

2016. 02. 05., p - 10:13
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegálisan vételezett áram vezetett a kezdő termesztő nyomára Kántorjánosiban.

Áramlopások miatt tartottak közös ellenőrzést a szolgáltató és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai Kántorjánosiban 2016. február 4-én. Harmincnyolc helyen fedtek fel illegális áramvételezést, valamennyi esetben eljárás indult az elkövetőkkel szemben.

A rendőrök az egyik ilyen házban kezdetleges melegházra bukkantak, ahol egy cserépben kábítószergyanús növény, a rendelkezésre álló adatok szerint a marihuánát termő cannabis fejlődött. Egy sarokban időzítő kapcsolóval működtetett speciális izzók biztosították a fényt és a meleget, sőt, egy házilag barkácsolt eszköz széndioxidot fejlesztett a jobb termés érdekében.

Az ott lakó G. Gábor 26 éves kántorjánosi lakossal szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság. A fiatalember vallomása szerint a saját használatra szánt növény magjait és az eszközöket interneten rendelte, ahol a termesztéshez szükséges szaktudásnak is utánanézett. A szabadlábon védekező gyanúsítottal szemben az áramlopás miatt külön eljárás folyik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a magyar embercsempésznek, akit az M6-os autópályán, a Sárközi pihenőben fogtak el a rendőrök.