Művirágokat loptak a temetőből – videóval

2016. 05. 04., sze - 09:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Egyeken elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt és fiát.

A Polgári Rendőrőrs körzeti megbízottját 2016. május 3-án 12 óra 30 perc körül értesítették arról, hogy az újtikosi köztemetőből ismeretlenek az elmúlt napokban több sírról is selyemvirágokat loptak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt két egyeki lakos követte el.

A Hajdúnánási és a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 2016. május 3-án délután K. Tünde és fia, K. Ferenc otthonában házkutatást tartottak, ahol több mint 300 csokor művirágot találtak és foglaltak le. A Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállított 40 éves nő és a 24 éves férfi a rendőröknek beismerő vallomást tett. A megalapozott gyanú szerint a terheltek körülbelül 30 sírról vitték el a sírcsokrokat. A rendőrök eddig 17 sértettet azonosítottak az eset kapcsán, akiknek visszaadják az eltulajdonított művirágokat.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyásuk mellett - folytatja a nyomozást a gyanúsítottakkal szemben.     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a verekedő fiatalok

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak az öt férfinak az ügyében, akik ellen garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt folyt nyomozás.