Ölni készült

2014. 04. 29., k - 09:13
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök akadályozták meg az emberölést Kakucson.

Emberölés előkészület bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya R. Róbert 29 éves kakucsi lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. április 25-én 19 óra 30 perc körüli időben egy baltát és egy baseball ütőt vett magához, majd azzal a céllal indult el a sértett házához, hogy korábbi sérelmeiért elégtételt vegyen. Miközben az utcán haladt folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli a sértettet.

A helyszínre érkező járőrök a 29 éves férfit  a sértett házától kb. 200 méterre elfogták. R. Róbert a rendőri intézkedésnek ellenszegült, a nála lévő tárgyakat nem volt hajlandó önként letenni. Az agresszív viselkedést és a sértett megölésével való fenyegetőzést a rendőrautóban is tovább folytatta.

 

A férfit -elfogását követően- a Dabasi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

Az eljárás során eddig beszerzett adatokból az is kiderült, hogy R. Róbert már többször tett olyan kijelentést mások előtt, hogy meg fogja ölni a sértettet.

 

Az illetékes bíróság 2014. április 28-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ellene a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.