Oltalmazott gyanúsított

2016. 09. 08., cs - 20:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szemérmet sértett és lopott egy szomáliai férfi a fővárosban – a rendőrség őrizetbe vette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat eljárást szeméremsértés és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves oltalmazott ellen. A gyanúsított 2016. szeptember 6-án 13 óra körül a Budapest XVI., Nonn János utcában egy megszólított magyar nőnek szeméremsértő módon szexuális ajánlatot tett. A hölgy visszautasította, a férfi ennek ellenére nem hagyott fel a szexuális kapcsolat létesítésének szándékával, és a lakásáig követte. A 20 éves férfi 2016. szeptember 7-én 1 óra körül egy Budapest XIV., Vezér utcai hotelben lopást követett el: ruhaneműt, cipőt, egy oldaltáskát és készpénzt tulajdonított el közel 80.000 forint értékben.

A rendőrök a gyanúsítottat 2016. szeptember 7-én 7 óra 15 perckor fogták el, kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A szomáliai állampolgár – elmondása szerint – 2012-ben hagyta el hazáját. Etiópián, Szudánon, Egyiptomon keresztül jutott el Görögországba. Magyarországra Macedónián és Szerbián keresztül a zöldhatáron illegálisan átlépve érkezett. Menekültkénti elismerésre irányuló kérelmet 2015. június 30-án nyújtott be, a menekültügyi hatóság 2015. október 15-én ismerte el oltalmazottként.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.