Őrizetben

2014. 08. 30., szo - 07:54
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy asszony nyakából tépte ki a nyakláncát Környén a fiatalkorú fiú.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 17 éves fiú ellen. A székesfehérvári fiatal a gyanú szerint 2014. augusztus 29-én Környén, az utcán kitépte egy asszony nyakából a nyakláncát. A sértett kiabálására a szabadidejét töltő helyi körzeti megbízott figyelt fel. Bartis Gábor r. főtörzszászlós a számára ismeretlen menekülőt látta meg először. Utána fordult gépkocsijával, és követte őt egy rokona is, aki szintén látta a rohanó fiút, akit végül a helyi temető bejáratánál értek utol. Az egyenruhás szolgálatba helyezte magát és átvizsgálta a fiatalkorú ruházatát. A gyanúsított nadrágjának zsebében megtalálta a sértett ékszerét. A szabadidős körzeti megbízott a gyanúsított előállításához kollégái segítségét kérte. A fiút előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.